Lezingen 2e helft 2021

14. sep, 2021

de heer Bastiaan Brink. Zijn carrière als concertpianist werd lamgelegd door de zogenaamde muzikantenvloek. Dat betekent dat hij geen piano meer kan spelen. Hoe hervond hij de zin en de schoonheid van het leven tijdens een reis langs de meest afgelegen en wonderlijke plekken op aarde? Hij vertelt over “Sporen naar de horizon”. Een hoopgevend verhaal over hoe een mens tegenslag kan overwinnen door een nieuwe wending te geven aan zijn leven.

28. sep, 2021

mevrouw Dorinde Smit Duyzentkunst. “Typisch Toon”. Hij was artiest, verhalenverteller, dichter, schrijver uitvinder van de one man show én schilder. Daarbij draaide alles om de mens, blij en ontspannen en niet bedreigend.
Dorinde werd geprikkeld door de vraag: is dit kunst met een
grote K?

12. okt, 2021

de heer Mark Sijlmans. Een gedreven historicus die verliezers van de twee oorlogen een gezicht geeft. Heldenverhalen zijn er al genoeg aldus Mark. Hij speurt de gegevens op van m.n. soldaten die in een onbekend graf liggen en geeft hen aan de familie terug.

26. okt, 2021

de heer Rob van Eck. Er zijn heel wat bijzondere vrouwen, Wereld Vrouwen, waar veel over te vertellen valt. Ik had deze lezing graag volgend jaar op 8 maart gehouden, maar dan kan de spreker niet. Dat geeft toch niet, het gaat om al deze bijzondere vrouwen. Het is een presentatie over 12 vrouwen die de wereld geschiedenis hebben beïnvloed. Over de tijd waarin zij leefden, hun privé leven en hun prestaties. Veel komt voorbij: historie, cultuur, medische ontwikkelingen apartheid, kunst. Vrouwen kiesrecht, onbaatzuchtige dienstbaarheid. De mooiste, ontroerende en vrolijke verhalen. Alles komt tot leven door de mooie animaties, afbeeldingen en films.

9. nov, 2021

mevrouw Josine Droogendijk. Zij is regelmatig te zien in o.a. Blauw Bloed. Deze ochtend laat ze de mode van Maxima zien! Zij heeft ook nog een boek te koop. Het zijn de laatsten nu voor € 5,00.

23. nov, 2021

de heer Leo Roosjen. Werkzaam in het Katwijks Museum. Hij heeft veel verhalen te vertellen, want overal is het mooi. Deze keer vertelt hij over “Katwijk, toen, nu straks”.

14. dec, 2021

de heer Krijn van der Ham. Hij weet alles over schaatsen, sleeën vanaf de oorsprongen nog veel meer. Hij heeft een grote collectie verzameld waar hij een deel van kan laten zien. Met een diapresentatie erbij krijgen we een mooi beeld over hoe de ontwikkelingen van toen naar nu zijn gegaan.

11. jan, 2022

de heer Van Empelen, Projectcoördinator bij Artsen Zonder Grenzen. Hij zal ons vertellen over wat zijn werk inhoudt voor deze organisatie.
Dit is een korte lezing, van 9.30 tot 10.30 uur waarna we elkaar met een drankje een gelukkig Nieuw Jaar toewensen.