Lezingen 2e helft 2022

13. sep, 2022

Het 2e seizoen starten we met een lezing, gegeven door dhr. J. Trapman over: “Natuur op de grens van land en water”. Flora en Fauna van het Nederlandse bos. Over de Waddenzee die 2 maal per etmaal droogvalt en 2 maal weer volstroomt. Een voedselrijk gebied voor miljoenen trekvogels.

27. sep, 2022

Mw. Haring, verpleegkundig specialist oncologie. Osteoporose is een aan (oudere) leeftijd gerelateerde ontkalking van het skelet en met name van de wervels. Waardoor komt dit en wat kunnen we eraan doen om het te voorkomen of onder controle te houden.

11. okt, 2022

Mw. Bultink, Hillegomse schrijfster, in de corona periode moest haar lezing twee keer afgezegd worden. Nu dan toch “Het verhaal van de Bollenstreek”. Twee eeuwen bloembollencultuur heeft in de Duin- en Bollenstreek haar sporen nagelaten.

25. okt, 2022

Dhr. Roosjen, voor velen bekend door zijn werk voor het Katwijks Museum. Leo neemt ons mee voor een “Kofferwandeling”. Hij laat bijzondere plekken zien met een bijzonder verhaal.

8. nov, 2022

Dhr. Wassenaar, bij ons vooral bekend als Cees Wassenaar van de muziek, de bijzondere muzikale ontmoetingen/concerten die hij organiseert en als organist in de Open Hofkerk. Cees heeft de wandeling naar Santiago de Compostela gemaakt. Dat heeft zoveel bij hem losgemaakt, zoveel indruk gemaakt en zoveel gegeven, dat hij weer de wandeling gaat maken. Cees neemt ons mee in zijn ervaringen.

22. nov, 2022

Dhr. Smit, historicus. Dhr. Smit weet heel veel over Oud Leiden te vertellen. Deze ochtend komt hij vertellen over de Fabrieksmeisjes van Leiden. Een stuk geschiedenis die ons onbekend is.

13. dec, 2022

Mw. Van Rossem studeerde aan het Utrechts Conservatorium o.a. muziekwetenschappen en schoolmuziek. Ze is schoolmusicus en dirigent. Zij komt zo kort voor de kerstdagen over de prachtige muziek en het koorwerk van componist Händel vertellen. Dan luister je weer op een andere manier!

Lezingen 1e helft 2023

10. jan, 2023

Dhr. van Empelen. Hij komt vertellen over het werk van AZG, Artsen Zonder Grenzen. Dit is een korte lezing. We hopen dat het nu wel door kan gaan.
Na de lezing gaan we met bubbels ons nieuwe jaar inluiden.