PROGRAMMA 2E HELFT 2024


10 september

24 september

Kom in mijn tuin, zo noemt dhr. Grimme zijn verhaal. Daar is veel over te vertellen maar wat weten we eigenlijk over de heidevelden in Nederland?

Dhr. R. Dings: We hebben elke dag met straatnamen te maken. Maar wie bedenkt die straatnamen? Wat zeggen straatnamen over ons zelf en onze cultuur? Hij heeft er een boek over geschreven. Ook te koop.


8 oktober

22 oktober

12 november

26 november

10 december

2024 Mw. B. Mommers, een gepassioneerde kunsthistorica die met veel enthousiasme haar kennis en liefde voor het vak deelt. Nu vertelt ze over het werk van Gustav Klint.

 

Mw. M. Bonten, zij heeft een Historisch Toeristisch Bureau. Nu komt zij ons vertellen over historische sieraden, Kroonjuwelen, o.a. van de Oranjes en andere Europese Vorstendommen.


Dhr. R. van Eck, op veler verzoek weer bij ons en er is gekozen voor Wereld Erfgoed.

Mw. A. Gijsman, zij heeft een breed palet aan onderwerpen, o.a. welzijn verhogen, creatief bewegen, een gesprek over waarden en de glimlach!

Dhr. A. Druyf, heeft een grote passie voor muziek, muziek maken, over muziek schrijven, over muziek vertellen. Vandaag vertelt hij ons over de invloed van klassieke muziek op popmuziek, gelardeerd door zijn spel op de gitaar. Hij heeft er diverse boeken over geschreven, zij zijn ook te koop.

 

PROGRAMMA 1E HELFT 2025

14 januari

Mw. B. Vlasblom. Haar onderwerp is SteunOuder. Een steunouder kan helpen bij een gezin als een kind wat extra aandacht nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een soort rol als grootouder, even alleen voor het kind tijd hebben. Hoe dat kan hoort u van haar.