MUSEUMBEZOEK 2e helft 2021

VAN DE MUSEUMCLUB

Na een lange “stilte”-periode kunnen we weer plannen maken voor bezoeken aan musea.

Zoals vanouds is dat op de 3e dinsdag van de maand en in het verleden was dat 4x per jaar.

Het 1e bezoek voor dit jaar is gepland op 16 november a.s. Gekozen is voor het museum Beelden aan Zee te Scheveningen. Het is niet te hopen dat de weer oplopende besmettingscijfers zodanig zijn, dat er door de overheid beperkingen opgelegd zullen gaan worden. Het “normaal” is nog zeker niet aan de orde.

Helaas moeten we Ingrid van der Meulen missen bij het organiseren van de bezoeken. Ingrid heeft haar lidmaatschap opgezegd. Zij zal haar activiteiten beperken tot Noordwijk. Ze blijft een bezige bij ondanks haar gevorderde leeftijd: cursus Kunstgeschiedenis, educatie werkgroep van de Vereniging voor Natuur- en Vogelbescherming waar ze de coördinatie van de maandelijkse inloopochtenden verzorgt. Ze zal dat zeker net zo professioneel doen als dat zij voor de Museumclub de reisschema’s maakte. Wat dat betreft zal in de toekomst meer zelfwerkzaamheid worden gevraagd. Mogelijk kan er het e.e.a. geregeld worden met eigen vervoer.

Inmiddels is er tijdens de geslaagde High Tea een waardig vervangster gevonden voor Ingrid. Adrine van der Put zal met ondergetekende de bezoeken gaan coördineren. Annie Stegink heeft me in de laatste maanden voorzien van diverse leuke tips: er valt nog genoeg te beleven.

In 2021 zal er dus slechts 1 museumbezoek georganiseerd kunnen worden en hopelijk kunnen we dan in 2022 nog 3 leuke en interessante uitstapjes regelen.

Adrine van der Put
Paulien van Paridon